Wegens succes herhaald en uitgebreid: ons REACH compliance trainingsprogramma

Interessante ééndaagse REACH trainingen met praktische handvatten voor HSE managers en arbeidshygiënisten bij de implementatie van REACH in bedrijven.

Het was in veel opzichten een turbulente zomer: instabiel weer in grote delen van Europa, een oplopende schulden crisis, dalende beurskoersen en zelfs de eerste voorzichtige plannen voor een Europese economische regering. Dit laatste leidde tot grote consternatie in het parlement. Europese bemoeienis met het beoordelen en beheersen van risico’s van chemische stoffen is en was politiek gezien nooit zo’n heet hangijzer, getuige de uitgebreide REACH-wetgeving die de laatste 10 jaar is ontwikkeld en inmiddels stapsgewijs en tamelijk geruisloos, wordt geïmplementeerd. De consequenties van de REACH-wetgeving voor de Nederlandse bedrijven en consumenten zijn echter aanzienlijk (zie ook: Nieuwe veiligheids-informatiebladen – arbeidshygienisten aan de slag ).

REACH Compliance Training Programma

 Om bedrijven te ondersteunen bij de implementatie van de REACH-regelgeving heeft Caesar Consult, in nauwe samenwerking met Jongerius Consult het  ‘REACH Compliance trainingsprogramma’ ontwikkeld. Dit trainingsprogramma is gebaseerd op eigen ervaringen opgedaan bij een aantal grote chemische bedrijven en bestaat uit een 6-tal modules. Elke module omvat een ééndaagse training die apart kan worden gevolgd. De trainingen worden gegeven in het Engels en vinden plaats op het prachtige Jachtslot Mookerheide te Molenhoek. Lees meer.

Positieve respons cursisten.

De respons van de cursisten van de eerste cyclus (voorjaar 2011) was zeer positief. Enkele reacties:

  • Provides bird’s eye overview & new perspective of the total Compliance program and helpful to identify actions and information needs”.
  • “A very good overview of REACH Compliance elements and practical advice on implementation”
  • “Good opportunity for any (Site / Corporate) Manager to get a comprehensive overview of the REACH Compliance Elements and implementation suggestions from practical experiences within other Companies, to benchmark and to identify potential gaps in their own REACH Compliance activities, if any”.
  • “Excellent opportunity for any person just recently involved in REACH and interested to get a complete overview of the REACH Compliance elements and how this practically could fit in your organization”.

Nieuwe cyclus start al eind september

Vanwege de positieve reacties van de cursisten wordt ons ‘REACH Compliance trainingsprogramma’ dit najaar herhaald.  De eerste modules starten eind september al, dus wees er snel bij. De trainingen vinden wederom plaats op het Jachtslot Mookerheide te Molenhoek. Beschrijvingen van elk van de modules en inschrijfformulieren vindt u op onze site.

Terugkomdag cursisten van de eerste cyclus

Op verzoek van de cursisten organiseren we op 8 september a.s. een ‘terugkomdag’. Op deze dag wisselen cursisten van de eerste cyclus ervaringen uit die ze hebben opgedaan bij de implementatie aan de hand van de tijdens de trainingen aangeleverde procedures en formats (JvR).

Meer informatie? Neem contact op met Joost van Rooij  (024-3528840) of Onno Jongerius (06-15962071)

terug naar de inhoudsopgave

 

Voortaan onze nieuwsbrief ontvangen?  nieuwsbrief_ontvangen 

 

 

 

 

Normal 0 21 false false false NL X-NONE X-NONE

Het was in veel opzichten een turbulente zomer: instabiel weer in grote delen van Europa, een oplopende schulden crisis, dalende beurskoersen en zelfs de eerste voorzichtige plannen voor een Europese economische regering. Dit laatste leidde tot grote consternatie in het parlement.

Europese bemoeienis met het beoordelen en beheersen van risico’s van chemische stoffen is en was politiek gezien nooit zo’n heet hangijzer, getuige de uitgebreide REACH-wetgeving die de laatste 10 jaar is ontwikkeld en inmiddels stapsgewijs en tamelijk geruisloos, wordt geïmplementeerd. De consequenties van de REACH-wetgeving voor de Nederlandse bedrijven en consumenten zijn echter aanzienlijk (zie ook: Nieuwe veiligheids-informatiebladen – arbeidshygienisten aan de slag ).


 [JvR1]Linken met andere nieuwsbrief item

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *