REACH Training

Op woensdag 16 en donderdag 17 april 2014 beleefden Caesar Consult en partner Jongerius Consult een primeur. Voor de eerste keer werden twee van onze meest populaire Reach Compliance Training Modules in het Nederlands gehouden. Er werd meteen een recordaantal deelnemers bereikt!

Twee zonovergoten dagen lang stond Jachtslot Mookerheide in Molenhoek weer in het teken van (e)SDS Assessment en Exposure Scenario Compliance Check. Na afloop keerden de 30 deelnemers met onder andere de SDS Main Process Flow Chart en praktische scaling tools op zak weer richting huis, voorbereid en getraind om te voldoen aan hun REACH verplichtingen.

Ten aanzien van het veilig werken met gevaarlijke stoffen of producten heeft niet alleen de producent of leverancier, maar ook de gebruiker van gevaarlijke stoffen een aantal verplichtingen. Deze zijn vastgelegd in de REACH-wetgeving.

De producent/leverancier stelt voorschriften op voor het veilig gebruik van een stof. Deze ‘safe use instructions’ zijn opgenomen in de bijlagen van het Veiligheidsinformatieblad nieuwe stijl (ext-SDS). Gebruikers of afnemers zijn verplicht om te controleren of er in het bedrijf volgens deze voorschriften wordt gewerkt.
Maar wat te doen wanneer de informatie over het veilige gebruik niet volledig is, ontbreekt of zelfs niet klopt (te streng of juist niet streng genoeg)? Praktische vragen als deze staan centraal tijdens ons REACH Compliance Training Program.

REACHtraining

Wilt u ook weten hoe u grip kunt krijgen op de inkomende Veiligheidsinformatiebladen zodat u op kosten effectieve wijze kunt voldoen aan uw REACH-verplichtingen? Of bent u geïnteresseerd in handige tools en tips and tricks voor het uitvoeren van de ‘exposure scenario compliance check’ en ‘scaling’? Schrijf u dan in voor een REACH training (module 3a en/of 3b) op 23 en 24 september 2014. Voor leden van enkele grote brancheverenigingen bieden we bovendien korting op de inschrijfkosten van de REACH training tot wel 50%!