Caesar Consult Nieuwsbrief 2012-1

27 Apr 2012

Risicobeoordeling van gevaarlijke stoffen is ‘hot’

Achter de schermen werken bedrijven momenteel hard aan het nog veiliger maken van hun productieprocessen en hun producten. Dit beperkt zich niet alleen tot de chemische industrie. Ook bedrijven die producten maken voor de consumentenmarkt, zoals schoonmaakmiddelen, doe-het-zelf producten, luchtverfrissers  etc., zijn hier volop mee bezig. Dat is goed nieuws voor werknemersomwonenden, het milieu en dus ook voor consumenten.chemicals

Deze ontwikkeling is ingezet met de Europese REACH regelgeving. De implementatie van deze, volgens juristen meest complexe EU-regelgeving ooit, vereist enorme inspanningen van de bedrijven zelf, maar ook van Europese en lokale overheden, onderzoeksinstellingen, toxicologen en arbeidshygiënisten. En hierin loopt Europa voor op de rest van de wereld. De gevaren van tal van stoffen moeten verder worden uitgezocht, worker exposure assessment modellen moeten verder worden ontwikkeld en onderzoek naar consumenten blootstelling staat nog in de kinderschoenen. Kortom, risicobeoordeling van gevaarlijke stoffen is hot!

Ook Caesar Consult draagt hieraan een steentje bij, zoals je in deze nieuwsbrief kunt lezen. Maar er zijn nog tal van uitdagingen om onze missie: veilige en gezonde werkomstandigheden voor iedereen die met gevaarlijke stoffen werkt, te realiseren. Vandaar dat we op zoek zijn naar (jonge) talenten om ons team te versterken  (JvR).

In deze nieuwsbrief:

MEER WERKGERELATEERDE DODEN DOOR KANKER DAN DOOR ONGEVALLEN

Elk half uur een kankerdode door werk?

ONZE REACH TRAININGEN: RELEVANTER DAN U MISSCHIEN DENKT

5 redenen waarom u toch eens moet overwegen om naar één of meerdere van onze REACH trainingen te komen

TREF CAESAR CONSULT OP IOHA CONFERENTIE IN MALEISIE

Arbeidshygienisten aller landen verzamelt u, in Kuala Lumpur.

KOREAANSE DELEGATIE IN DE NIJMEEGSE BOSSEN

Ons REACH trainingsprogramma voor (Q)HSE managers en arbeidshygiënisten gooit niet alleen hoge ogen in Europa, ook cursisten uit het Verre Oosten vinden hun weg naar het Jachtslot Mookerheide in Molenhoek.

CAESAR CONSULT OP ZOEK NAAR JONG TALENT

Wordt u onze rising star?

VEILIG GEBRUIK VAN (CONSUMENTEN)PRODUCTEN: HOE BEPAAL JE DAT EIGENLIJK?

Caesar Consult en Europese branchevereniging ontwikkelen een slimme methodiek voor complexe mengselproblematiek.

EN DE NIEUWE VOORZITTER IS?

Joost van Rooij verkozen tot nieuwe voorzitter Nederlandse Vereniging van Arbeidshygiëne.

Lees ook onze nieuwsberichten en volg ons via Twitter

 

Comments are closed.