ChemRADE® Versie 2.0 gelanceerd

Met ChemRADE kan een bedrijf in eigen beheer alle relevante facetten van zowel de registratie als de risicobeoordeling van gevaarlijke stoffen op de werkplek uitvoeren.

Door gebruik van ChemRADE slagen bedrijven met vlag en wimpel voor het ‘4 stappen traject’ van Inspectie SZW. Op 14 mei konden de bezoekers van de VNCI Arbo & Stoffendag 2014 in Zeist kennis maken met de nieuwe ChemRADE. De reacties waren zeer positief!

Mede door feedback van gebruikers is een aantal nieuwe functies aan ChemRADE toegevoegd. Hierdoor kan de registratie en risicobeoordeling van blootstelling aan gevaarlijke stoffen nog efficiënter en sneller worden uitgevoerd. De nieuwe versie biedt onder andere een geautomatiseerde grenswaardebepaling en CMR-classificatie, de mogelijkheid tot het doorkopiëren van veel voorkomende werkhandelingen, en het doorschatten van het effect van mogelijke beheersmaatregelen op de blootstelling. Ook zijn de rapportage- en exportmogelijkheden naar onder andere MS-Excel en pdf format sterk uitgebreid.

ChemRADE v2 gelanceerd

Achter de schermen wordt hard gewerkt aan nieuwe uitbreidingen van ChemRADE. Hoog op de wensenlijst van gebruikers staat de Werkplek Instructie Kaart (WIK). Dit geldt ook voor de aanvullende verplichtingen voor bedrijven in het kader van de REACH-wetgeving.

Wilt u weten hoe ChemRADE ook in uw bedrijf van toegevoegde waarde kan zijn? Lees verder op de website van ChemRADE BV!