ChemRADE: 2 vliegen in 1 klap

In de vorige nieuwsbrief kondigden we de nieuwe versie van ChemRADE al aan. De collega’s van ChemRADE BV hebben de nieuwe software inmiddels al ruim een half jaar operationeel. Naast het algoritme van het stoffenmanager model bevat ChemRADE ook het algoritme van de ECETOC-Tra tool. Dit betekent dat u nu met ChemRADE, naast het vierstappenplan van Inspectie-SZW, ook in een handomdraai kunt voldoen aan de verplichtingen onder de Europese wetgeving REACH.

ChemRADE_logoChemRADE wordt gebruikt door mkb’ers en multinationals in onder andere de petrochemie, chemie, food en farma. En met de nieuwe Engels- en Duitstalige versies van ChemRADE kunnen ook buitenlandse bedrijven snel en efficiënt de gezondheidsrisico’s beoordelen en voldoen aan de use compliance check in het kader van REACH.

Dit jaar is ChemRADE gepresenteerd op de VNCI Stoffendag en tevens op de, mede door Inspectie-SZW georganiseerde, Landelijke Stoffendag als ‘good practice’ aanpak voor het verminderen en beheersen van arbeidsgerelateerde gezondheidsrisico’s.

Het is dus een goed moment om nader kennis te maken met ChemRADE. U bent zodoende van harte welkom om nader kennis te maken met ChemRADE, bijvoorbeeld tijdens de gratis workshop ‘Werken met ChemRADE op 1 december a.s. Ook is het zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen op de spiksplinternieuwe website van ChemRADE BV!

Op de hoogte blijven van ChemRADE? Meld u dan ook aan voor de ChemRADE update.