Caesar Consult Nieuwsbrief 2014-2

7 Dec 2014

Voorkomen is beter dan genezen

Het is u vast niet ontgaan, de chroom-VI affaire bij Defensie die de laatste maanden met regelmaat het nieuws beheerste. Of er sprake is geweest van blootstelling met ziekte tot gevolg, wordt momenteel onderzocht. Feit is dat vermeende ziekte na incidentele of chronische blootstelling aan gevaarlijke stoffen tot veel media aandacht kan leiden, wat het imago van bedrijven en instanties sterk kan schaden.
Helaas is er te vaak pas aandacht voor de risico´s van gevaarlijke stoffen als het leed al is geschied. Voorkomen is beter dan genezen, daar is men het wel over eens. Investeren in preventie blijkt echter niet altijd vanzelfsprekend, zeker in economisch zware tijden.

Bij Caesar Consult merken we dat sommige van onze opdrachtgevers hier ook mee worstelen. In het afgelopen jaar hebben we opnieuw gezien dat de software applicatie ChemRADE een nuttig en kosteneffectief hulpmiddel kan zijn voor bedrijven om een overzicht te krijgen van hun chemische risico´s. Dit is een goed startpunt voor aanvullende acties. Inmiddels wordt hard gewerkt aan een nieuwe versie van ChemRADE, die begin 2015 zal verschijnen.

Wat ons in 2015 ook zal bezighouden, is de viering van ons 5-jarig jubileum. We trappen af met een cadeautje voor onze relaties uit de afgelopen jaren. Lees hierover meer in deze nieuwsbrief.

IN DEZE NIEUWSBRIEF:

Vruchtbaar onderzoek naar cytostatica in academische ziekenhuizen

Nieuw onderzoek van Caesar Consult laat zien dat in de Nederlandse Universitair Medische Centra veilig wordt gewerkt met cytostatica

Gratis trainingen voor relaties van Caesar Consult 

Caesar Consult bestaat 5 jaar: wie jarig is, trakteert!

ChemRADE; Ready for REACH

Bedrijven die met ChemRADE software werken kunnen straks in een handomdraai ook voldoen aan hun REACH verplichtingen

Incidenten met gevaarlijke stoffen: wat is het gezondheidsrisico?

Nieuw onderzoek van Caesar Consult en de Radboud Universiteit biedt handvatten voor reconstructie van blootstelling tijdens chemische incidenten

Nieuwe data voor REACH trainingen: 11 en 12 maart 2015

Schrijf je nu in voor komend voorjaar!

Lees ook onze nieuwsberichten!

Comments are closed.