Risico’s gevaarlijke stoffen hoger op de (overheids)agenda

Met de brand bij Chemie-Pack in Moerdijk, dioxine-uitstoot in Zeeland, benzeendampen boven de Botlek en mogelijke asbestblootstelling in een Utrechtse woonwijk heeft de Nederlandse pers de laatste tijd veel aandacht besteedt aan de risico’s van gevaarlijke stoffen Ook al was de berichtgeving niet altijd volledig, soms ongenuanceerd en bij tijd en wijlen zelfs incorrect, het heeft  burgers, bedrijven en ook de overheid wakker geschud.

Het vertrouwen in de Nederlandse chemische industrie lijkt een aardige knauw te hebben gekregen door deze incidenten en de soms buitenproportionele media aandacht. Veilig en gezondheid werken met gevaarlijke stoffen staat ineens hoog op de agenda. De roep om meer overheidscontrole neemt toe.gevaarlijke_stoffen_hoog_op_agenda

Inmiddels heeft de Inspectie SZW, voorheen bekend als de Arbeidsinspectie, de eisen   voor registratie en risicobeoordeling van gevaarlijke stoffen in bedrijven aangescherpt. Ook het aantal inspecties bij bedrijven neemt toe. Dit geldt overigens ook voor milieu-inspecties.

Zet gevaarlijke stoffen ook hoog op jouw agenda

De gevolgen zijn niet alleen zichtbaar in de media, maar ook bij klanten van Caesar Consult. Wij ondersteunen deze bedrijven bij het upgraden van hun registratie gevaarlijke stoffen, het uitvoeren van de risicobeoordelingen (o.a. introductie van schattingsmodellen zoals Stoffenmanager) en het actualiseren van de plannen van aanpak. Dit alles conform de aangescherpte eisen van de inspectie. Tevens bereiden wij deze bedrijven ook voor op de aanvullende verplichtingen in het kader van REACH.

Wilt u hierover meer weten of wenst u ondersteuning bij het upgraden van de  registratie en risicobeoordeling van gevaarlijke stoffen in uw bedrijf, neem dan contact met ons op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *